Domain ellenőrzés:

Főoldal

Tel/Fax: +36/46 751-601

Mobil: +36/70 333-4-222

Email: info@naviref.hu

Domain regisztráció
és honlaptárhely

Jelenlegi hely

Tárhely bérlés

Egy jó domain név mellé fontos szempont az is, hogy megbízható tárhelyet válasszunk. Szinte semmit nem ér az, ha van egy jól bejáratott internetes elérhetőségünk, viszont a tárhely sokszor nem érhető el, így látogatóink nem tudják megnézni weboldalunkat. Ezzel is sok leendő ügyfelet veszthetünk el.

A mi szervereink rendelkezésre állása 99,5%, mely stabil és megbízható működést eredményez a nap 24 órájában. Ha pedig karbantartásra kerül a sor, igyekszünk azt az esti vagy hajnali órákban megtenni, amikor a legkevesebb a látogatók aránya.

Tárhely választásnak másik szempontja, hogy problémát okozhat, ha túl kicsi, vagy túl nagy tárhelyet választunk. Mindenki számára optimális tulajdonságokkal bíró tárhelyet nem lehet kitalálni, ezért mi 3 variációt ajánlunk mely árban, szolgáltatásban is eltérő. A legkisebb ideális lehet kisvállalkozóknak, magánszemélyeknek, a legnagyobb pedig akár nagyvállalatoknak is megfelelő lehet. 

Silver, Gold, Platina nevű tárhelyeink reméljük, mindenki igényét kielégíti, ha mégsem, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és találunk számodra is megoldást. Nálunk a legkisebb csomaghoz is tartozik már adatbázis és természetesen az ára sem rejt semmilyen rejtett költséget egy csomagunknál sem. Ha pedig kinőtted tárhelyed, vagy túl nagy lett mégis számodra, akkor pedig csomagváltásnál csak a különbözetet kell megfizetned.

Egy profi tárhely tovább előnye az ingyenessel szemben, hogy reklámmentes és gyors. A reklámok pedig azért elcsalhatják másfelé a vásárlóvá váló látogatóinkat, így lehet többet vesztünk vele, mint megtakarítunk.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan lehet fájlokat (honlapokat) feltölteni a tárhelyre?

Fájlokat feltölteni úgy tudsz, hogy FTP-n keresztül csatlakozol a szerverünkre. A csatlakozáshoz szükséges adatokat a tárhely elkészülésekor mindig elküldjük neked emailben.

Megkapom a tárhely hozzáférés adatait?

Igen, természetesen megkapod. Amint elkészült a tárhelyed elküldjük az adatokat, melyekkel használatba veheted a tárhelyed. Ha domain nevet is rendeltél, és amíg tart a regisztráció, addig a tárhelyeden elvégezheted a szükséges beállításokat, létrehozhatsz email címeket, megváltoztathatod a jelszavakat, feltöltheted weboldaladat stb.

Van saját admin felületem a tárhelyhez?

Igen van. Erre az oldalra csak Te tudsz belépni és ezen keresztül menedzselheted weboldalad számos beállítását. Létrehozhatsz email címeket, aldomaineket állíthatsz be, FTP és PHP futtatási lehetőséggel egyetemben. MySQL felhasználókat készíthetsz. Itt nézheted meg például azt is, hogy mennyi a weboldalad által felhasznált hely mérete.

Értesítenek az éves lejáratról?

Igen, értesítünk. Rendszerünk automatikusan értesítést küld több alkalommal is, így szinte alig kell törődnöd a naptár figyelésével, a lejáratról mi értesítünk.

Lehetséges a tárhelyet több évre megrendelni?

Igen, lehetséges. Amennyiben ilyenre igényed van, jelezd nekünk a tárhely megrendelőlapon, így több évre állítjuk be és a lejárati értesítéseket sem évente, hanem csak akkor küldjük, ha a tárhelyed lejárt.

Lehet kérni egy tárhelyhez több FTP hozzáférést?

Igen lehet. Többféle tárhely csomagunk van, melyekben egynél több FTP felhasználó létrehozására van lehetőség. Amennyiben mégis ennél többet szeretnél, kérünk keress meg minket valamelyik elérhetőségünkön és személyre szóló ajánlatot adunk.

Milyen PHP verzió fut?

Szervereinken jelenleg a PHP 5.2.6verziója fut. A PHP bővebb beállításairól tájékozódhatsz, ha használod a PHP beépített phpinfo() függvényét.

Milyen MySQL verzió fut?

Szervereinken a MySQL 5.0.51 verziója fut. Bővebb információt találsz, ha belépsz a tárhelyedhez tartozó PHPMyAdminba.

Statisztikát tudnak biztosítani a tárhelyhez?

Igen tudunk. Minden weboldalához tartozik egy jelszavazható stat könyvtár, melyet megnyitva láthatsz adatokat weboldala látogatottságáról. Ezeket az adatokat szerverünk több hónapra visszamenőleg eltárolja, hogy könnyen nyomon követhesd a változásokat.

Milyen gyakran végeznek mentéseket a tárhelyemről?

Tárhelyek mentését az alábbi gyakorisággal végezzük el.

  1. napi mentés minden éjszaka a változó adatokról 10 napra visszamenőleg megtartva
  2. heti mentés vasárnap éjszaka 4 hétre visszamenőleg megtartva
  3. havi mentés minden hónap utolsó napján éjszaka 3 hónapra megtartva

A visszaállítás csak az ügyfélszolgálattal történt egyeztetést követően történik meg.

Hol találhatók fizikailag a Naviref szerverei?

A szervereink Budapesten, az Internet hazai "központjában" a BIX-ben vannak elhelyezve.

Crontab beállítást magam is be tudom állítani vagy kérni kell?

Ha a tárhelyeden bizonyos feladatokat időzítetten, ütemezve szeretnél futtatni, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot és mi beállítjuk az időzítést az általad megjelölt file-ra, amennyiben ez szükséges.