Domain ellenőrzés:

Főoldal

Tel/Fax: +36/46 751-601

Mobil: +36/70 333-4-222

Email: info@naviref.hu

Domain regisztráció
és honlaptárhely

Jelenlegi hely

Ékezetes domain

Sok látogató nincs tisztában azzal, hogy az internetes nevekben, szerepelhet ékezet is. Megtévesztheti a látogatókat, amennyiben az olyan szó, mely értelmes megfelelőjében van ékezet, de a címünkben viszont nincs. A magyar helyesírásnak megfelelően, viszont hibásan beírva a címet nem találnak rá oldalunkra.

Ha szeretnénk, hogy látogatóink biztosan megtaláljanak minket, akkor érdemes ékezetes név igényét is bejegyeztetni, mert 2003. óta lehetőségünk van erre is. Ez a változat is ugyan úgy működik, mint bármelyik domain név és tovább növeli azon felhasználók táborát, akik azonnal megtalálnak bennünket és használják weboldalunkat.

Érdemes figyelembe vennünk keresőoptimalizálási szempontból is ezt a lehetőséget. Ha egy bizonyos keresőszóra optimalizáljuk weboldalunk nevét és rendelkezünk annak ékezetes és ékezet nélküli verziójával is, akkor gyakorlatinak duplán tudjuk az optimalizálást megtenni, ezáltal előrébb kerülünk a találati listákban, mert megjelenik oldalunk mindkét variációval beírt kulcsszóra is. Ezáltal még több lehetőségünk van a látogatók begyűjtésére és nő a lehetséges ügyfelek száma is.

Az ékezetes nevek regisztrálhatóságának lehetősége folyamatosan került bevezetésre, ma már lehetőség van .hu, .com, .eu és egyéb végződéssel rendelkező ékezetes domain regisztrációjára is.

Ékezetes név használatával ugyan úgy készíthetünk email címeket is, bár a régebbi böngészők és levelező programok nem biztos, hogy támogatják ezeket, de mindig jönnek a frissebb verziók, így a hiba esélye szinte jelentéktelen lehet manapság.

Hogyan hasznosíthatom a legegyszerűbben ékezetes nevemet?

Tegyük fel, hogy mi rendelkezünk az „ekezetes.hu” domain névvel, ami láthatóan ékezet nélküli domain név. Hozzá szeretnénk regisztrálni az ékezetes „ékezetes.hu” domain nevet, de már van tartalom az előbb említett „ekezetes.hu” tárhelyén. Nem szükséges új tárhelyet is igényelnünk, hanem megrendeléskor kérjük, jelezze, hogy ezt az ékezetes megrendelését szeretné átirányítani az „ekezetes.hu” nevére. Amikor a látogató meglátogatja az „ékezetes.hu” oldalt, akkor automatikusan átirányítódik annak ékezet mentes megfelelőjére. Sokszor észre sem veszi a látogató, mi pedig megnyugodhatunk, hogy megtalálta vállalkozásunk weboldalát, célba ért.

Tovább az online megrendelésre

Tájékozódjon árainkról