Domain ellenőrzés:

Főoldal

Tel/Fax: +36/46 751-601

Mobil: +36/70 333-4-222

Email: info@naviref.hu

Domain regisztráció
és honlaptárhely

Jelenlegi hely

Domain regisztráció

Hogyan történik egy domain regisztráció elindítása?

Domain regisztráció elindításához szükség van egy regisztrátor szervezetre. A regisztrációhoz érdemes hivatalos regisztrátor választása, mely a regisztrációt saját maga indítja el. A Naviref Kft hivatalos .hu domain regisztrátor. Ezután ki kell tölteni egy megrendelőlapot, csatolni hozzá egy nyilatkozatot, vagy cég esetén egy aláírási címpéldányt. Ez az adatok hitelességének ellenőrzése miatt szükséges. Az űrlap helyes kitöltése és ezek sikeres megérkezése után a regisztrátor elindítja a regisztrációt. Az igénylőlapot többféle módon eljuttathatja hozzánk, akár postán, faxon (46/751-601) vagy emailben (info@naviref.hu) is. A domain az igény benyújtását követő műszaki és adminisztrátori ellenőrzést követően feltételes használatba adásra kerül, azaz az igénylő műszakilag használni kezdheti (de még nem lesz bejegyzett). Ezzel egyidejűleg a név megjelenik a nyilvános kihirdetési listán. Amennyiben a delegálási szándékunkkal szemben 8 napon belül senki nem lép fel, akkor jogilag is delegált státuszba kerül a név.

Ez idő alatt a regisztrátor is kiküldi a számlát a megrendelő ügyfélnek, melyet a mi esetünkben átutalással, vagy postai csekkes befizetéssel egyenlíthet ki az ügyfél.

Amennyiben további kérdéseid lennének a regisztráció folyamatával kapcsolatban, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy nézd meg a regisztrációs szabályzatot.

NévÁllapotMűvelet
Az ellenőrzéshez töltsd ki a fenti űrlapot.

Online domain és tárhely regisztráció!

Online megrendelő rendszerünk segítségével könnyen, gyorsan és kényelmesen tudod elindítani a regisztrációt. Kattints ide az online regisztráció indításához.

Megrendelőlapok

Ha később szeretnéd megrendelni a domain nevet, akkor töltsd le a domain megrendelőlapunkat. A tárhely megrendelőlapot pedig itt találod.

Ha "nyilatkozat az adatok hitelességéről" űrlapra lenne szükséged, akkor töltsd le innen.

Áraink

Árainkról tájékozódhatsz a mindenkori árlistánkat megnézve. Kattints ide áraink megtekintéséhez.

Kedvezmények

Rendelj egyszerre, egy időben legalább 5db domain névet és a regisztráció árából bruttó 300Ft/domain név kedvezmény biztosítunk.

Legalább 10db név egy időben történő megrendelése esetén pedig 15% kedvezményt adunk a regisztráció díjából.

Milyen papírok szükségesek a regisztrációhoz?

 • Cég esetén:
  1. Kitöltött, aláírt domain igénylőlap
  2. Aláírási címpéldány
  3. Cégbírósági végzés
 • Egyéni vállalkozó esetén:
  1. Kitöltött, aláírt domain igénylőlap
  2. Egyéni vállalkozói igazolvány másolat
  3. Nyilatkozat az adatok hitelességéről
 • Egyesület esetén:
  1. Kitöltött, aláírt domain igénylőlap
  2. Aláírási címpéldány
  3. Alapító okirat, vagy cégbírósági végzés
 • Magányszemély esetén:
  1. Kitöltött, aláírt domain igénylőlap
  2. Nyilatkozat az adatok hitelességéről

Elérhetőségeink

 • Postacím: 3527 Miskolc, Kinizsi u. 9.
 • Telefon/Fax szám: 06/46 751 601
 • Email cím: info@naviref.hu

Gyakran ismételt kérdések

Mikor válik szabadon regisztrálhatóvá egy korábban bejegyzett, de felmondott .hu-s név?

Egy domain név a lejáratot követő 45+60nap eltelte után jár le. Magyarán a lejáratot követő 106. napon válik ismét bárki által beregisztrálhatóvá.

Regisztrálhat-e domain nevet 18 éven aluli személy?

Kiskorú személy is lehet igénylő, majd tulajdonos. Ez esetben a regisztrációs űrlapot a kiskorú törvényes képviselőjének kell aláírnia, mely kapcsolatot igazolni is kell. Csak ebben az esetben lehetséges a regisztráció.

Hogyan fizethetek?

Banki átutalással (számlaszámunk: OTP, 117340004-20448121), vagy postai csekken. Ha megrendeled valamely szolgáltatásunkat, a megrendelés folyamán kiválaszthatod a neked megfelelő fizetési módot.

Mikor és hogy fizethetek? Mikor érkezik meg a számla?

A domain regisztrációs igény elindítása után elkezdődik a 8 napos várakozási idő, ez alatt kiállítjuk a számlát, elküldjük ügyfelünk részére. Ezután kell befizetnie a regisztráció díját. Amennyiben nem érkezik meg a 8. napig a díj, a regisztrációt nem teljesíthetőnek tekintjük.

Domain hosszabbítás esetén akkor küldünk számlát, amennyiben ténylegesen is lejárt a domain név. Rendszerünk először lejárat előtt 60 nappal értesíti emailben a domain tulajdonosát, hogy hamarosan lejár a név használati joga, Ha ekkor visszajelez, akkor megközelítőleg 60 nap múlva, a domain név tényleges lejáratakor küldjük a számlát.

Milyen költsége van a felmondásból visszavételnek?

A domain lejáratától számított 45 napon belük egyszeri visszaállítási díjat kell fizetni, ha a domain neved vissza szeretnéd állítatni. Amennyiben a visszaállítás a 45. nap után történik meg, akkor a domain nevet csak 2 éves hosszabbítással tudjuk visszaállítani.

Lemondanék .hu-s domain nevem használati jogáról más javára, mi a teendőm?

Ha átadnád domain neved valaki másnak, akkor ki kell töltened egy lemondó nyilatkozatot. Magánszemély esetén 2 tanúval aláíratni, cég esetén cégszerűen aláírni és eljuttatni címünkre az igénylőlappal együtt, valamint a szükséges dokumentumokkal.

Nincs szükségem a domain névre, hogyan mondhatom fel?

Ha fel szeretné mondani domain nevét, nem kell mást tennie, mint írni egy üzenetet ügyfélszolgálatunknak. Ezután egy rövid azonosítás után felmondásba tesszük a domain nevet, mely 45 napig visszaállítási díj ellenében még visszavehető, ezután már csak egy új domain regisztrációs igénnyel lehetséges.

Domain felmondás esetén a regisztrációs díjat nincs módunkban visszatéríteni, ezért mi nem javasoljuk a lejárati idő előtti felmondást, mivel már kifizettük az árát, ezért használjuk is ki azt.

Mi történik, ha a domain nevemet elfelejtettem meghosszabbítani?

A nem meghosszabbított domain neveket felmondásba helyezzük. A felmondásba helyezett listáról a .hu tartománybeli neveket 45 napig visszaállítási díj ellenében vissza tudjuk állítani. Ez alatt az idő alatt még használható marad a domain neve. A 45 nap lejárata után további 60 napig törlés előtti parkolásba került, ekkor már működésképtelen a domain neve. Ekkor új domain regisztrációval visszavehető a meglevő tulajdonos számára visszaállítási díj ellenében. Ez után felszabadul, bárki számára regisztrálhatóvá válik.

A .com/.net/.org nevek esetén a felmondott nevek visszaállítására a lejáratot követően 30 nap áll rendelkezésre.

Mikor kell, és honnan tudom, hogy meg kell hosszabbítani a domain nevem?

Rendszerünk automatikusan értesíti emailben azokat az ügyfeleket, akiknek aktuális, hogy 60, 45 illetve 15 napon belül lejár a domain neve. Rendszerünk 3 előrejelző értesítést küld annak érdekében, hogy kellő időben dönteni tudjunk a hosszabbításról. A domain hosszabbítást úgy jelezheted, hogy erre a levélre válaszolsz. Ezután kollégánk elvégzi a hosszabbítás beállítását. Ha nem szeretnéd hosszabbítani a domain nevet, akkor is érdemes válaszolni, mert nem kapsz ezután ismét értesítést róla, másrészt megkönnyíted a mi dolgunkat is.

Mi történik, ha nem jelzek vissza a lejárat értesítésre?

Ha a domain lejárata előtt nem jelzel vissza, akkor rendszerünk automatikusan felmondásba helyezi azt. A felmondásba helyezett listáról a .hu tartománybeli neveket 45 napig visszaállítási díj ellenében vissza tudjuk állítani. Ez alatt az idő alatt még használható marad a domain neved. A 45 nap lejárata után további 60 napig törlés előtti parkolásba került, ekkor már működésképtelen a domain. Ekkor új domain regisztrációval visszavehető a meglevő tulajdonos számára visszaállítási díj ellenében. Ez után felszabadul, bárki számára regisztrálhatóvá válik.

A .com/.net/.org nevek esetén a felmondott nevek visszaállítására a lejáratot követően 30 nap áll rendelkezésre.