Domain ellenőrzés:

Főoldal

Tel/Fax: +36/46 751-601

Mobil: +36/70 333-4-222

Email: info@naviref.hu

Domain regisztráció
és honlaptárhely

Jelenlegi hely

Domain átregisztrálás

Domain átregisztráció alatt azt értjük, amikor annak tulajdonosa domain regisztrátor váltás mellett dönt. A regisztrátor váltás oka bármi lehet, ezt a tulajdonos nem köteles megindokolni, de az új regisztrátornál igazolnunk kell, hogy miénk az átregisztrálni kívánt név. Ezt egy átkérő igénylőlap és egy nyilatkozat kitöltésével és visszajuttatásával teheted meg, így mi azonnal el is tudjuk indítani az átregisztrálás folyamatát, ami bizonyos esetekben nem több mint fél nap.

.hu végződésű neveknél nincs több teendő, hamarosan elkészül az átregisztráció, melyről értesítést is küldünk.

.com és egyéb nemzetközi végződés esetén szükség van a domain „unlockolására” és annak „authentication code”-jára, melyet az ügyfélnek a régi regisztrátortól kell kérni. Ezekre szükségünk van az átregisztráció indításához: mert csak „kilockolt” nevet az authentication code ismeretében lehetséges átkérni. Az „authentication code”-ot és az unlock-ról értesítőt általában email címre küldik, így fontos, hogy létező email cím legyen megadva a tulajdonos adatainál. Amennyiben már megszűnt az email cím, előtte kérjük ennek az email fióknak az újbói aktiválását és csak utána induljon el az átregisztrálás.

A domain átregisztráció .hu esetében 2-3 munkanapot, de tapasztalataink szerint ez pár órát vesz igénybe, .com és egyéb nemzetközi neveknél az átregisztráció folyamata vagyis az átkérés amíg a jelenlegi regisztrátortól átkerül a domain akár 7 nap is lehet. Éppen ezért ügyelj, hogy az átregisztrálását ne a név lejárata előtt 1-2 nappal indítsd el, mert akkor már nem tudjuk garantálni a sikeres átregisztrálást.

Cégünk a Naviref Kft meglévő és új ügyfelei számára ingyenesen végzi a .hu domain nevek átregisztrálását. A .com/.net/.org/.info/.eu végződések esetén az átregisztrálásnak nincs külön költsége, viszont az átregisztráláskor az éves hosszabbítás díját meg kell fizetni.

Igénylőváltás

Ehhez a témakörhöz tartozik az igénylőváltás vagy más szóval tulajdonos váltás, de a kettő között különbséget kell tenni.

Átregisztrálásról beszélünk a fent tárgyalt esetben, ilyenkor a tulajdonos marad a régi, csak a regisztrátor szervezet változik. Vagyis a tulajdonos dönt és átviszi a domain nevet, átregisztrálja azt egy másik regisztrátorhoz.

Tulajdonos váltásról akkor van szó, ha változik a név tulajdonosa. Lehetséges olyan is, amikor változik a domain tulajdonosa, valamit regisztrátora is.

Tulajdonos váltáskor csatolni kell egy lemondó nyilatkozatot, melyben a jelenlegi tulajdonos lemond a leendő tulajdonos javára két tanú aláírása mellett. Ezen nyilatkozat fontos, ez igazolja, hogy a tulajdonos önszántából és visszamondhatatlanul mond le a leendő tulajdonosa javára. Tulajdonosváltásnál az igénylőlapon jelöljük be a módosítás okánál az adatmódosítást.

Gyakran ismételt kérdések

Más szolgáltatónál van a .hu-s nevem és tárhelyem, hogy tudom átregisztrálni a Navirefhez?

Ha szeretnéd átregisztrálni hozzánk, arra is lehetőség van. Egy másik regisztrátor szervezetnél bejegyzett név áthozatala cégünkhöz, ugyanúgy történik, mintha egy új domain nevet regisztrálnál, annyi különbséggel, hogy regisztrátor váltás igényt kell választanod a megrendelőlapon (Illetve az online megrendelőn). Továbbá ugyanazok a dokumentumok is kellenek hozzá, mint bejegyzés esetén. A hiánytalanul és pontosan megküldött dokumentumok esetén tudjuk indítani az átregisztrálás folyamatát. Az átregisztráció .hu domain nevek esetén 2-3 napot vehet igénybe, melynek eredményéről mindig értesítést küldünk neked.

Hogyan tudom nemzetközi (nem .hu-s) domainem átregisztrálni a Navirefhez?

Nemzetközi nevek átregisztrációja több lépésből áll.

  1. Jelenlegi regisztrátoroddal vedd fel a kapcsolatot és kezdeményezd a domain név úgynevezett "lock status"-ának feloldását, valamint kérd az "Auth Code" megküldését ill. ellenőrizni kell, hogy az adminisztratív kapcsolattartó adatainál megjelölt e-mail cím működik-e. Ha nem működik ez az e-mail akkor kérd az e-mail cím módosítását is, mert erre a címre érkezik meg az "Auth Code".
  2. Amíg várod az „Auth Code”-ot töltsd ki a igénylőlapunkat, melyen regisztrátor váltást jelölj meg.
  3. Munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot emailben, melyben kéri tőled az 1. pontban írt kódot, ezért ha megkaptad kérjük, továbbítsd nekünk azt.
  4. Ezután munkatársunk elindítja az átkérés folyamatát, melynek eredményéről tájékoztat.

Már van nemzetközi domain nevem (.com, . net, .info, stb.) és szeretnék a Naviref Kft-nél tárhelyet rendelni, mi a teendőm?

Amennyiben nem szeretnél átregisztrálni, de a mi szervereinken szeretnéd tárhelyed elhelyezni nincs más dolgod, mint kitölteni egy tárhely megrendelőlapot és eljuttatni nekünk faxon, emailben vagy postai úton.

Ezután munkatársunk emailben felveszi veled a kapcsolatot, melyben elküldi a tárhelyhez tartozó adatokat, illetve a tárhely használatához szükséges DNS-ek címét, melyet kérned kell a szolgáltatódnál, hogy állítsák be azt. Ezután válik elérhetővé a tárhelyed.